ConsuWijzer beloont de AF - Erkenningsregeling

schilder

De AF-Erkenningsregeling heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Stond het bij de consument al te boek als hét kwaliteitskeurmerk voor vakwerk, daar is nu een betrouwbaarheidskeurmerk aan toegevoegd. Want de AF-Erkenningsregeling staat nu ook geregisterd bij de ConsuWijzer. De test op transparantie en beschikbare informatie voor de consument die ConsuWijzer verplicht stelt is glansrijk doorstaan.  Daarmee is de AF-Erkenningsregeling opgenomen in een selecte lijst van organisaties die hun betrouwbaarheid waarmaken. Stichting AF is gewaardeerd met een “10″, de hoogst haalbare score!

ConsuWijzer is hét informatieloket van de overheid voor consumenten. Voor dit loket werken drie organisaties van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie samen als toezichthouder. Als een consument een vraag of een klacht indient bij ConsuWijzer, dan komt deze melding ook bij de toezichthouder. De toezichthouder kijkt dan wat men met de melding doet. Dat kan dus voortaan ook met een vraag of klacht aan het adres van de AF-Erkenningsregeling.

Stichting AF-Erkenningsregeling

De AF-erkende vakman werkt volgens de kwaliteitsnormen van de AF-Erkenningsregeling. De AF-Erkenningsregeling is in 1995 ingevoerd als initiatief van FOSAG - Ondernemersorganisatie schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. Aan de AF-Erkenningsregeling kunnen alleen schilders-, glas- en afwerkingsbedrijven deelnemen die in het bezit zijn van vak- en bedrijfstechnische diploma’s. Deze unieke regeling biedt u optimale zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid van het AF-erkende bedrijf waar u mee in zee gaat en over de kwaliteit van het opgeleverde werk, de service en de garantie. In Nederland zijn ruim 1400 AF-erkende bedrijven.

Permanente BTW verlaging

Op Prinsjesdag is besloten dat schilder- en stukadoorsonderhoud aan woonhuizen ouder dan twee jaar ook onder het lage BTW-tarief van 6% valt. De woning dient door particulieren te worden bewoond en dient ouder te zijn dan twee jaar. De periode van twee jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Tot nu toe gold de 6% regeling voor woningen ouder dan vijftien jaar. Voor meer informatie & voorwaarden kunt u contact met ons opnemen.

Erkende leerbedrijven

Een leerbedrijf leidt een leerling (leerling-werknemer, stagiair) op voor het beroep waarvoor hij leert. Gewoon op de werkvloer. Savantis heeft de wettelijke taak om leerbedrijven te erkennen en de kwaliteit te bevorderen en te toetsen.
De praktijkopleider (leermeester, stagementor) is voor de leerling het vaste aanspreekpunt binnen het leerbedrijf. Hij plant en organiseert de opleiding binnen het bedrijf, instrueert vakvaardigheden, zorgt voor een goede en veilige leerplek en begeleidt en beoordeelt de leerling. De praktijkopleider kan zich in de leerling verplaatsen en weet hem op verschillende manieren te begeleiden en motiveren. Daarbij onderhoudt hij contact met zijn collega’s, de bedrijfsleiding, de school en de opleidingsadviseur van Savantis.
Waarom leerbedrijf worden?

Bedrijven die jonge mensen opleiden, doen dat in het algemeen om ook in de toekomst zeker te zijn van goedopgeleide medewerkers. Zulke medewerkers werken efficiënter en leveren de beste kwaliteit. Door de leerling zelf op te leiden, kan het bedrijf hem – naast de standaardvaardigheden die bij de opleiding horen – ook de bedrijfstypische kennis en werkwijze aanleren. Bovendien mag een erkend leerbedrijf het speciale logo gebruiken, krijgt het een eigen ruimte op de website van Savantis en komt het vaak in aanmerking voor fiscale voordelen en subsidies.

Leveranciers

felixvdrputtenverf-logo
Verf & Wand Kranen boonstoppel