Hout

Buitenshuis staat hout bloot aan weer en wind. Verf biedt de bescherming tegen alle  weersomstandigheden. Goed onderhouden hout kan buiten tientallen jaren mee. Jaarlijkse controle en een geregelde schilderbeurt zijn daarom heel belangrijk.
Bescherming tegen weer en wind.

Hout gaat 'werken' als het blootstaat aan vocht en temperatuurs schommelingen; het hout zet uit en krimpt. Aan buitenverf wordt dan ook hoge eisen gesteld. Het moet enerzijds voldoende aan het hout hechten, zodat het hout wordt beschermd tegen het binnendringen van vocht. Anderzijds moet het elastisch genoeg zijn, zodat het voldoende meebeweegt, krimpen en uitzetten, met de ondergrond. Sommige verfsoorten zijn daarnaast ook nog 'vochtregulerend': vocht dat in het hout zit, kan eruit. Dit heet ook wel water- en waterdampdoorlatendheid. Doordat het vocht ook weer gemakkelijk uit het hout trekt als het droog is, zal het hout minder snel rotten.

Wacht niet te lang wacht met het schilderen van uw houtwerk, de kosten kunnen door houtrot behoorlijk oplopen! Met tijdig onderhoud voorkomt u hoge schilderskosten.

Leveranciers

felixvdrputtenverf-logo
Verf & Wand Kranen boonstoppel