Glas

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas, en verbeteren uw comfort. Bovendien bespaart u ermee op uw stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel of hoog rendement glas al rendabel zijn. Daarnaast kan de subsidie op woningisolatie  een handje helpen.

Tips isolerend glas:Plaatsen-glas-3

Weet u niet welk soort (dubbel) glas uw woning heeft?Kijk dan naar de aanduiding in het kader  tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Staat er geen aanduiding, dan gaat het om gewoon dubbelglas of HR glas van voor 1996.

HR++ glas is iets duurder dan standaard dubbel glas, maar dit verschil verdient u binnen ruim twee jaar terug, omdat de energierekening omlaag gaat. Isolerend glas, met name HR++ glas, kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. U voorkomt dit door goed te ventileren via bijvoorbeeld ventilatieroosters, en de woning verder te isoleren.

Voor- en nadelen dubbel glas:

  • Voordelen

Het vervangen van enkel glas door HR++ glas leidt tot energiebesparing: gunstig voor het milieu en uw portemonnee. De jaarlijkse gasrekening gaat door HR++ ramen gemiddeld 250 euro omlaag. Bovendien zult u minder last hebben van tocht waardoor de thermostaat nog een graadje lager kan zonder comfortverlies. Ook houdt isolerend glas geluid tegen en vermindert het condensvorming aan de binnenzijde.

  • Nadelen

HR+ en HR++ glas laat ongeveer één procent minder licht door, dan dubbel glas zonder coating. Dit verschil in lichtintensiteit valt niet op. Alleen als je glas met verschillende eigenschappen naast elkaar plaatst, kan je verschil zien. Daarom is het slim om voor de aanschaf even glasstalen mee naar huis te nemen en de glassoorten te vergelijken. Omdat HR++ glas zo sterk isoleert, is de temperatuur van de buitenruit relatief laag. Daardoor kan 's nachts en 's ochtends condens ontstaan op de buitenzijde van het glas. Dit verdwijnt vanzelf in de loop van de ochtend.

800 Plaatsen-glas-kitten-foto-Glas-in-Beeld

Leveranciers

felixvdrputtenverf-logo
Verf & Wand Kranen boonstoppel